10 apps om meer te doen met Instagram

10 apps om meer te doen met Instagram

De App Instagram ken je intussen ongetwijfeld al. Je kunt er foto’s mee nemen en bewerken met verschillende filters. Er bestaan evenwel ook een aantal apps die je toelaten om net dat ietsje meer te halen uit Instagram.

1.InstaWeather

Laat op je instagramfoto’s verschijnen waar je ze getrokken hebt en hoe warm het er was. Ideaal voor een dagje aan zee of het bloedhete kamp in pakweg Turkije. 

2.Photo Frame Easy

Maak in een handomdraai fotocollages met deze waaier aan kadertjes om je foto’s in in te delen, te bewerken, te filteren. 

3.InstaPicFrame

Hetzelfde concept als Photo Frame Easy, maar dan met nog zottere kadertjes.

4.FreeHand

Met deze app kun je aantekeningen maken op je instagramfoto’s: woorden bijschrijven, pijltjes trekken, personen omcirkelen, …

5.InstaSketch

Een kunstige ziel? Dan wil je je instagramfoto’s misschien wel zodanig bewerken dat ze lijken alsof je ze met een potlood hebt getekend? Of geschetst met houtskool? Het kan allemaal met deze app. 
  • Download voor iOS

6.InstaFishEye

Op de meeste smartphones heb je apps die je kunt installeren om je camera een LomoLens te geven, waarmee je een FishEye effect kunt creëren. Deze app doet hetzelfde, maar zorgt ervoor dat je foto's mooi vierkant zijn, zodat je ze meteen kunt delen via Instagram.

7. Printic

Via www.printicapp.com kun je dan weer je foto’s laten printen en vergezeld van een boodschap laten afleveren bij vrienden. Ideaal voor de verjaardag van je vrienden?

 

8. RePost

Op Twitter kun je retweeten, op Pinterest repinnen. Maar Instagram laat standaard niet toe om te 'regrammen'. Tenzij je deze handige app installeert. Met 1 druk op de knop kun je alsnog foto's van anderen gaan delen met jouw volgers. 
 
Download voor iOS Android
 
 
9. Hyperlapse
 
Met Hyperlapse maak je stopmotion-filmpjes zoals nooit te voren. De app versnelt zelf het beeld en stabiliseert het zodanig dat je een heel leuk effect krijgt. 
 

 

10. FotoRus

Niet tevreden met de 27 filters die Instagram aanbiedt? Met FotoRus kun je je uitleven met honderden filters en nog veel meer bewerkingsmogelijkheden dan de standaard features die Instagram heeft. 
 
Download voor iOS Android
 
 

Win een fototoestel met je beste kampfoto!

Elk jaar organiseert Mediaraven de Kampstagram-wedstrijd. Tag je kampfoto's op Instagram met#Kampstagram, deel ze openbaar en je maakt automatisch kans op een digitaal fototoestel of een workshop Smartphonografie. Meer info op www.kampstagram.be