5 smartphonespelletjes voor op kamp

5 smartphonespelletjes voor op kamp

Of kamp gaan met een smartphone geen match is? Natuurlijk wel! Er zijn verschillende manieren om je smartphone op een leuke manier in je spelletjes op kamp te integreren. Dit zijn oude, klassieke kampspelletjes met net dat beetje extra!

Met deze 5 spelletjes maak je er een onvergetelijk en mediawijs kamp van!

mediaravotters

1. Sardientje

Sardientje is omgekeerd verstoppertje. Slechts één iemand verstopt zich terwijl de rest van de groep deze persoon probeert te zoeken. De verstopper stuurt hints door via zijn smartphone naar de rest van de groep. Volledige uitleg.

2. Selfie estafette

Dit is een beetje hetzelfde als een normale estafette maar dan met smartphones. Het team dat er het eerst in slaagt een selfie te nemen van elk lid van het team wint. Volledige uitleg.

3. Touwtrekken per kamp

De bedoeling is in het kamp van je tegenstander binnen te dringen door met de Rope Pulling app op de smartphone te duelleren. De winnaar mag doorlopen en de verliezer stuurt snel iemand van zijn team om de winnaar alsnog te proberen tegenhouden. Het team dat het eerst het kamp van de tegenstander binnendringt, wint. Volledige uitleg.

touwtrekken app

4. Schattenjacht

We gaan op tocht met onze smartphone en gaan op zoek naar verborgen schatten op het kampterrein. Elke schat bevat een opdracht die je met je smartphone kan uitvoeren. Hiervoor krijg je goudstukken, de groep die het meeste goudstukken kan verzamelen, wint. Volledige uitleg.

5. Online dropping

Op een regenachtige dag kan je vanaf nu ook op dropping gaan. Via Geoguessr kan iedereen van je groep ergens in de wereld gedropt worden. Het is aan hen om te weten te komen waar dat precies is. Volledige uitleg.

Meer media op kamp

Laat je nog meer inspireren met onze online gids Media op Kamp om verantwoord met media om te gaan.