7 onmisbare apps voor elke jeugdwerker

7 onmisbare apps voor elke jeugdwerker

Elke jeugdwerker zou een smartphone moeten hebben! Achter die gedurfde bewering van Apestaartjaren 6 staan we met Mediaraven nog altijd. 
 
En als je dan toch een smartphone hebt, dan kan je er maar beter wat meer mee doen dan enkel bellen en sms’en. Er bestaat een breed scala aan apps die je helpen bij je planning en organisatie, communicatie, spelletjes spelen, video’s maken en fotograferen.
 
Klaar om een digitale duizendpoot te worden? Doe gewoon mee!
 

1. Remember the milk

Kribbel je nog altijd to do’s in een boekje of op een vodje papier? En gebeurt het wel eens dat die notities in rook opgaan? Say no more. Een smartphone verlies je niet zo gemakkelijk en het is nog zo handig om daar al je to do’s bij te houden.
 
De app ‘Remember the milk’ helpt je daarbij. Heb je een taakje afgewerkt? Gewoon afvinken en op naar het volgende!
 
rememberthemilk
 
Download voor Android of  iOS
 

2. IFTTT

Met If This Then That (IFTTT) op je smartphone kan je meteen programmeren. Code komt er niet aan de pas, je selecteert gewoon welke apps je laat samenwerken.
 
Zo kan je bijvoorbeeld automatisch elke instagramfoto naar je Dropbox downloaden als iemand die met een bepaalde hashtag post. Of je ontvangt een melding in Slack over events in je Google Calendar.
 
Euh, wat is Slack? Lees nog even verder.
 
ifttt
 
Download voor Android of  iOS
 

3. Slack

Mailtjes naar collega’s sturen is met Slack definitief verleden tijd. Slack is een handige app om snel vluchtige info delen. Een beetje zoals Facebook Messenger in een professionele omgeving. 
 
“Wie doet mee met pizzavrijdag? Wie zag onze organisatie gisteren in Het Journaal? En wie heeft de perforator?” Daarover hoef je nu geen mailtjes meer te ontvangen. Vraag het in Slack!
 
slack
 
Download voor Android of  iOS
 

4. Facebook Groups

De Facebook app heb je ongetwijfeld al, maar wist je dat er ook een aparte app voor facebookgroepen is? Op die manier hou je privé en werk helemaal gescheiden.
 
Maar met Facebook Groups kan je nog meer dan met de standaard app: het is superhandig om  groepsgesprekken te starten, meldingen in of uit te schakelen, of een shortcut naar je meestgebruikte groep te maken. 
 
fbgroups
 
Download voor Android of  iOS
 

5. Kahoot!

Quizzen maar! Met Kahoot doet je smartphone dienst als antwoordknop. Je maakt je quiz online en deelnemers antwoorden individueel of in groep op je vragen. Met Kahoot! kan je niet enkel heel eenvoudig een quiz maken, er is ook een sjabloon voor surveys en debatten.
 
kahoot
 
Download voor Android of  iOS
 

6. Snapseed

Dit is de Photoshop der smartphones. Met Snapseed maak je in een handomdraai leuke collages en verregaande bewerkingen. De app bezorgt je ook heel wat leuke lettertypes om je afbeelding van tekst te voorzien.
 
Een leuke samenvatting van je Buitenspeeldag op je Instagram posten? Snapseed is daarvoor bijna onmisbaar.
 
snapseed
 
Download voor Android of  iOS
 

7. Kinemaster

Met Kinemaster maak je zelf supercoole fimpjes met je smartphone. Monteren, voice-overs maken, snelheid aanpassen en gedetailleerde audiobewerkingen uitvoeren, het kan allemaal.
 
Ideaal om on the spot een prachtige aftermovie te maken van je event en meteen op Facebook te posten. 
 
kinemaster
 
Download voor Android
 

There's an app for that

Smaakt dit nu al naar meer? Doe dan mee met de vorming 'There's an app for that'. Tijdens die sessie ga je meteen aan de slag met apps die je job als jeugdwerker een stuk efficiënter en leuker maken!

Check de vorming 'There's an app for that'

Mediaravotters: Buiten spelen met media

Wat denk je ervan om ook spelletjes spelen met apps? Kom inspiratie opdoen op onze vorming ‘Mediaravotters: buiten spelen met media’. Zo heb je binnenkort een grote grabbelton met digitale spelletjes of geef je klassieke activiteiten een digitaal randje.
 
 
(Foto: Michiel Devijver)