Communicatie om trots op te zijn

Communicatie om trots op te zijn

Het nieuwe jaar werd klinkend ingezet, maar laten we nog even terugblikken op 2016. Onze Mediaraven vroegen aan enkele communicatiemedewerkers uit het jeugdwerk op welke blogposts, filmpjes, acties van het voorbije jaar ze oprecht trots waren. 

Deze 4 inspirerende voorbeeldjes willen we je zeker niet onthouden.

1. De Vlaamse Scholierenkoepel wordt trending op Twitter

In 2016 stuurde de Vlaamse Scholierenkoepel een aantal onderwijsbeleidsmakers voor één dag terug naar school. Niet in eerste plaats om bij te leren, maar vooral om meer voeling te krijgen met de schoolrealiteit van vandaag.

Check hier het volledige artikel

Niet enkel de actie #terugnaardeklas bleek een schot in de roos. De Vlaamse Scholierenkoepel lanceerde ook een parel van een nieuwe website!

2. Bouworde vzw gaat viraal met nieuw filmpje

Bouworde vzw scoorde in 2016 met video. Met een spiksplinternieuwe promovideo laten ze zien wat het betekent om vrijwilliger te zijn bij hun organisatie. Alle beelden werden bovendien door vrijwilligers gemaakt op een vrijwilligersreis.

En het werd meteen een hit: op Facebook werd de video maar liefst 65 keer gedeeld!

3. De Dag van de Speelpleinanimator van Jeugddienst Don Bosco

Op 28 juli 2016 introduceerde Jeugddienst Don Bosco de Dag van de Speelpleinanimator. Op die dag zetten ze speelpleinanimatoren en het fantastische werk dat ze doen in het middelpunt van de belangstelling. 

De eerste editie werd een groot succes, want de dag werd door heel wat speelpleinwerkingen opgepikt. Ook de regionale pers bracht de festiviteiten mooi in beeld.

Goeiemorgen! Het wordt vandaag een bijzondere dag. #dagvandespeelpleinanimator

A post shared by Jeugddienst Don Bosco (@jeugddienstdonbosco) on

Voor Jeugddienst Don Bosco blijft alleszins niet bij een 'one hit wonder'. In 2017 gaan ze voor grootser en bekender, zodat alle speelpleinwerkingen zich deze dag kunnen toeëigenen. 

Lees meer over de Dag van de Speelpleinanimator

4. KSA Nationaal schakelt parlementariërs in

In 2017 houdt KSA Nationaal een groepsleidingscongres in het Vlaams parlement. Om dat wat ruchtbaarheid te geven, lanceerden ze enkele filmpjes waarin parlementariërs met een KSA-verleden de hoofdrol spelen.

Het succes van die filmpjes oversteeg alle verwachtingen. Het bereik op sociale media ging een stuk breder dan  aanvankelijk gedacht. Ook de pers smulde ervan en verspreidde de boodschap.

Bekijk alle filmpjes