De 5 meest gelezen tips van 2016

De 5 meest gelezen tips van 2016

2016 was ook op sociale media een bewogen jaar. Facebook liet je live gaan, Instagram pakte uit met stories en zowat iedereen nam deel aan een mannequinchallege

Maar de tips die jij dit jaar het nuttigste vond? Hier heb je ze op een rijtje, kijk even mee.

1. Zo gebruiken jongeren digitale media

Je doelgroep kennen gaat verder dan het bepalen van een leeftijd en woonplaats. Je wil ook weten hoe jongeren de kanalen gebruiken die jij voor je organisatie inzet. 

In mei 2016 organiseerde Mediaraven een boeiende tweedaagse waarop we de cijfers van het laatste Apestaartjaren-onderzoek uit de doeken deden. Heel erg boeiend om te weten wat jongeren vandaag zoal uitspoken met digitale media.

Lees de onderzoeksresultaten.

2. Spelletjes met digitale media

Grijp de kansen van de digitale media! Ook jouw activiteiten geef je heel eenvoudig een digitaal randje. Veel jongeren zijn als het ware vergroeid geraakt met hun smartphone, dus dan kan je er maar evengoed een spelletje mee spelen, niet?

Check hier de leukste spelletjes met digitale media.

3. De beste apps om efficiënt te werken

Wist je dat er ook een app bestaat om documenten in te scannen? Voor elk idee, situatie of probleem bestaat er een app. We grabbelden onze 7 favoriete apps uit het eindeloze aanbod van Google Play en de Appstore.

Ontdek de 7 handigste apps.

4. Waar vind je rechtenvrije afbeeldingen?

De meest wervende foto's voor jouw organisatie zijn deze die genomen werden tijdens activiteiten die je zelf organiseerde.

Het levert je heel wat op om zelf wat foto's te nemen met je smartphone. Let uiteraard wel op met het portretrecht

Ben je toch op zoek naar een beeld dat beter aansluit bij jouw communicatie? Check dan deze websites met rechtenvrije afbeeldingen

5. Privacy op Facebook

Geef het maar toe. Als je nauw samenwerkt met vrijwilligers, leerlingen of leden van je jeugdbeweging, dan heb je aan Facebook een fantastische communicatietool

Maar voor je met iedereen vriendjes wordt, wil je natuurlijk wel dat je profiel juist afgeschermd is. Je wil niet dat iedereen zomaar kan zien hoe jij dit jaar oudejaarsavond vierde.

Kijk daarom nog snel even naar deze 10 praktische tips om je profiel goed af te schermen

Wil je ook in 2017 helemaal mee zijn met de wendingen van digitale media in het jeugdwerk? Hou dan zeker onze Facebook en Twitter in de gaten!