De 6 extraatjes in Facebook Messenger

De 6 extraatjes in Facebook Messenger

Je hebt het misschien al ontdekt: Facebook heeft weer wat nieuwe functies losgelaten op zijn Messenger-applicatie. Ze komen tevoorschijn als je op het blauwe plusteken klikt. We hebben de drie nieuwe opties voor jou getest.

Nieuwe functies

1. Games

Het spreekt voor zich: met games kan je spelletjes spelen met en/of tegen je vrienden. Dit was al een tijdje mogelijk. Het icoontje is nu enkel iets groter en duidelijker geworden, zodat je de spelletjes gemakkelijk terug vindt. De competitiebeestjes onder ons zullen hier zeker plezier aan beleven.

2. Locatie

Als je hierop klikt, kan je ervoor kiezen om aan je vrienden te tonen waar je bent. Deze functie zal je misschien niet zo snel gebruiken. Het kan bijvoorbeeld wel leuk zijn als je een lange reis maakt om je vrienden te laten weten van op welke locatie je hen stuurt.  Vrienden zouden ook een melding kunnen krijgen als je bij hen in de buurt bent. Dat kan dan weer leuk zijn om eens impulsief af te spreken. 

Locatie messenger

3. Plannen

Messenger wordt vaak gebruikt om praktische dingen af te spreken met een grote groep mensen. Via de planfunctie kan je een reminder instellen voor iedereen die betrokken is in het (groeps)gesprek. Op die manier krijgt iedereen bijvoorbeeld een melding als er een deadline voor een groepswerk nadert of als er een feestje gaat beginnen.

Plannen messenger

Dit zijn de drie nieuwe mogelijkheden in je Messenger. Ze zijn toegevoegd om je bestaande gesprekken met je Facebookvrienden leuker en handiger te maken. De app kan natuurlijk meer dan dat. Hier zijn nog drie andere soorten van berichten:

4. Berichten naar niet-Facebookvrienden

Je kan via Messenger ook berichten sturen naar Facebookgebruikers waar je niet bevriend mee bent. De app probeert dat makkelijker te maken door een Messenger-code te voorzien. Als je jouw code laat scannen door de smartphone van een ander persoon, opent er automatisch een gesprek met jou op diens toestel. Op die manier vermijd je dat je die andere persoon moet zoeken op Facebook en dan een berichtverzoek moet sturen. 

Messenger Berichtoptie 1

5. Sms'jes

Je kan Messenger ook instellen als sms-applicatie. Als je internet hebt, stuur je via Messenger berichten naar je vrienden. Heb je geen internet, dan kan je via dezelfde app ook sms'en. 

Messenger Berichtoptie 2

6. Stories

De verhalen (stories) kennen we van Snapchat en zijn ondertussen heel populair op Instagram. Ook via Messenger kan je een verhaal delen met je vrienden via 'mijn dag'. Foto's in 'mijn dag' zijn tijdelijk. Daarnaast kan je ze versieren met tekst en tekeningen. Je kan zelf kiezen of je de foto's naar specifieke vrienden stuurt of op je dag plaatst. Foto's op je dag worden 24 uur aan al je Messenger-contacten getoond. 

Messenger Berichtoptie 3

Wil je ontdekken wat je allemaal met die verhalen kan doen? Maak kennis met Instagram Stories

(Foto via Pexels - CC0)