De 7 beste online 1 aprilgrappen

De 7 beste online 1 aprilgrappen

Op 1 april verschijnen veel leuke of net héél bizarre nieuwtjes op je tijdlijn. Ieder jaar zijn we voorbereid op een lading mopjes, maar toch twijfelen we steeds opnieuw aan de waarheid van zo'n april-bericht...

Het jeugdwerk en grote bedrijven maken graag van de gelegenheid gebruik om hun volgers beet te nemen. En dat sommige dat echt goed doen, kunnen we niet ontkennen!

1. Geen alcoholgebruik in het jeugdwerk

Vanaf 1 juli is alcohol niet meer toegestaan tijdens activiteiten of op kamp. Ter controle moet je via een app op je tablet aantonen dat jij en je mede-leiders zich aan de nieuwe regel houden. Geschrokken toen je dit artikel zag passeren in je feed? Wij niet, want Mediaraven zelf was het brein achter dit artikel. Sorry not sorry!

Mediaraven Aprilmop

2. Gescout worden op kamp door werkgevers

In een jeugdbeweging leer je heel wat skills die handig kunnen zijn in het latere werkveld. Ook Scouts en Gidsen Vlaanderen zet dit graag eens in de kijker. Maar een HR-professional die je komt screenen op kamp? Dat is misschien toch wat te veel van het goede. Hopelijk hadden niet al te veel leiders een paniekmomentje...

3. Kazou heeft een deal met NBMS en Brussels Airlines

Wist je dat Kazou binnenkort 70 kaarsjes mag uitblazen? Door de jarenlange goeie samenwerking met NMBS en Brussels Airlines kregen ze van hen wel een héél groot cadeautje. Een super hippe en gepersonaliseerde trein en vliegtuig! Say what!

4. Snapchat ontwerpt een Instagramfilter

Naast het jeugdwerk laten ook grote bedrijven zich graag eens van hun grappigste kant zien. Zo ontwierp Snapchat een filter waarmee het uithaalt naar Instagram, het fotomedium die hen onlangs wat nageaapt heeft. Je kon er je foto verzenden met een look-a-like Instagramfilter, inclusief een like van je moeder. 

5. Pacman spelen op Google Maps

Naar jaarlijkse gewoonte verstopte ook Google terug wat aprilvissen op hun websites. Twee jaar geleden kon je al eens Pacman spelen op Google Maps, en dat kon dit jaar weer! Jammer genoeg was de spelversie al na een dag weer verdwenen.

Google Pac Man

6. Clash of Clans lanceert nieuwe smartphonehoesjes

Clash of Clans, het populaire smartphonespel, is van plan om binnenkort smartphonehoesjes te lanceren. In de stijl van het spel en ontworpen om nog makkelijker en onopvallender het spel te spelen, natuurlijk!

7. Chocomel brengt eigen condoom op de markt

Ook Chocomel wou zijn trouwe fans verrassen met een nieuwtje, namelijk door een condoom met chocoladesmaak op de markt te brengen. 

Een goeie mop online plaatsen is één ding, maar daarbij interactie blijven geven aan je volgers hoort er ook bij. En daar is Chocomel in geslaagd. Ondertussen is het aantal likes op de reactie al gestegen tot 4073!

Zelf nog leuke 1 aprilgrappen gevonden? Stuur ze zeker naar ons door via info@mediaraven.be!