De leukste spelletjes met digitale media voor op kamp

De leukste spelletjes met digitale media voor op kamp

Een smartphone en digitale media zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Op kamp kun je ervoor kiezen om alles een weekje achterwege te laten, of om die digitale media goed in te zetten. De volgende spelletjes met media zijn zeker een hit op kamp (of op je volgende activiteit).

1. Snapchatverstoppertje

Verstoppertje is een klassieker, maar met Snapchat kun je er een nieuwe dimensie aan geven! Iedereen stuurt de zoeker een snap met een hint over de plaats waar hij/zij verstopt is. Er zijn heel wat uibreidingen mogelijk! Volledige uitleg.

snapchat verstoppertje spel kamp

2. Blindemolletje

Eén teamlid krijgt een blinddoek om en heeft een smartphone bij die kan filmen, de rest van het team wordt opgesloten in een kamer of tent. De geblinddoekte stuurt beelden van zijn omgeving door via Skype, Facetime of Hangouts. Hoe snel krijgt de blinde mol de kamer open met de aanwijzingen van het team? Volledige uitleg.

3. Wiki wiki challenge

De leden moeten van de ene Wikipedia-pagina naar de andere gaan. Ze kunnen dat doen door op de linkwoorden te klikken. Daag hen uit om de kortste of de snelste weg te vinden tussen twee pagina's! Volledige uitleg

4. Snapshot

Bij dit fantastische Snapchat-spel moeten de leden, via Snapchat, foto-opdrachten vervullen. Komen verschillende teams elkaar tegen? Dan snappen ze zo snel mogelijk naar de leiding om punten te verdienen! Er zijn heel wat mogelijkheden en uitbreidingen mogelijk. Volledige uitleg.

snapshot media op kamp spel

5. Social mediaspel

Meer likes op je social-mediakanalen? Authentieke en originele posts? Daag de leden eens uit met de volgende opdracht: elk team krijgt een social-mediakanaal en een thema waarover ze een post maken. Een foto op Instagram of een video op Vine? Degene met de meeste likes, wint! Volledige uitleg.

6. GSM-tikkertje

Opnieuw een klassieker in een nieuw jasje: tikkertje! Wanneer de spelleider 'pang' roept, stuurt iedereen een sms met een boodschap (vb. 'pang! jij bent eraan') naar iemand anders uit de groep. Degene die de meeste sms'jes kreeg, mag niet meer meedoen. Volledige uitleg.

7. Paparazzi

De leden worden in groepjes van 4 aan elkaar gebonden. Een van de leden heeft een camera of smartphone. De verschillende groepen proberen elkaar zo veel mogelijk te fotograferen in 15 minuten. De foto's zijn enkel geldig als de volledige groep zichtbaar is. Volledige uitleg.

Meer media op kamp

Laat je nog meer inspireren met onze online gids Media op Kamp om verantwoord met media om te gaan.