Eenvoudig filmpjes maken met Animoto

Eenvoudig filmpjes maken met Animoto

Heb je altijd al zo?n flitsende videomontage willen maken, maar heb je de juiste software niet? Dan is Animoto misschien wel wat je zoekt. Op www.animoto.com kan je vrij eenvoudig en gratis een dynamisch filmpje laten samenstellen met foto?s en video?s. Zonder enige voorkennis creëer je op 15 minuten een online videopresentatie. Het enige wat jij moet doen, is de content aanleveren. Animoto produceert dan vrij snel een online filmpje op basis van jouw gekozen stijl en muziek. 

Registratie en mogelijkheden

  • Allereerst moet je een account aanmaken op www.animoto.com. Inloggen kan ook met je Facebook account. De gratis lite-account biedt de mogelijkheid filmpjes te maken van 30 seconden. De gratis variant biedt je reeds een goede aanblik van wat de website kan, maar zal je wel steeds lokken naar de betalende extra's.
  • Betaal je 30 dollar per jaar, dan ontvang je een plus-account. Daarmee kan je filmpjes van onbeperkte lengte samenstellen en filmpjes downloaden.
  • 249 dollar per jaar levert je een premium account op. Deze vorm biedt je de voordelen van de plus-account en de mogelijkheid om HighDefinition-thema's te gebruiken.

Inhoud en thema
Zelf een video samenstellen, begint met de knop 'create video' rechts bovenaan. Als eerste wordt je gevraagd om een thema of stijl te kiezen. Animoto biedt zoals eerder vermeld verschillende thema's aan, gratis of betalend, die je filmpje een professionele look geven. Kies niet voor 'Purchase Video' maar voor 'make 30-second video for free'. Muziek kan je kiezen uit de ruime online bibliotheek van Animoto of je kan zelf mp3's uploaden. Daarna volgt het belangrijkste deel: foto's en video's toevoegen.

Animoto voorziet drie verschillende bronnen om content in je project te krijgen: ten eerste kan je ze zelf uploaden vanop je harde schijf. Ten tweede kan je Animoto toegang geven tot de foto's die je op sociale netwerksites hebt geplaatst. Naast Facebook is het ook mogelijk je albums vanop Flickr, Picasa, Instagram, Photobucket en Smugmug als bron te gebruiken. Tussen deze foto's en video's kan je in Animoto ook gemakkelijk tekst invoegen. Je selecteert en kiest zelf de volgorde van de content in je filmpje in wording.

Creëren en delen
Animoto leidt je naar de knop 'Produce Video'. Hierna kom je op het scherm waar je het proces kan volgen. Het duurt slechts een paar minuutjes om je gratis filmpje te producen. Animoto e-mailt je ook wanneer het proces voltooid is. Als je niet tevreden bent met het resultaat, kan je met de knop 'remix video' je transities aanpassen. Animoto biedt meerdere opties om je net gemaakte filmpje te delen. De 'deel-knop' van Facebook is vrij prominent aanwezig, maar je kan ook rechtstreeks delen naar vele andere sociale netwerksites.

Het is eveneens mogelijk om je filmpje te exporteren naar YouTube of om een embed-code te verkrijgen die je kan verwerken in je eigen website. Downloaden van het filmpje kan in beperkte kwaliteit. Tegen betaling kan je dit ook in betere kwaliteit downloaden. Dit bedrag is goedkoper dan een plus-account, dus voor slechts één filmpje een goed alternatief.

Kortom
Animoto biedt je een online tool om vrij gemakkelijk en snel een professionele korte videopresentatie ineen te boksen. De integratie met sociale netwerken om content te importeren en je resultaat te exporteren is bijzonder goed uitgewerkt. De ruime themadatabank en muziekmogelijkheden bieden gegarandeerd voor elk wat wils, met de mogelijkheid om ook je eigen muziek te gebruiken. Er is eveneens een iPhone-app beschikbaar met dezelfde vormgeving en functionaliteit.