Narrable: slideshows met geluid

Narrable: slideshows met geluid

Met Narrable creëer je diavoorstellingen met geluid. Je laadt je foto's op en daar zet daar muziek, gesproken tekst of sfeergeluiden bij.

De site zelf stelt zich voor als een toepassing voor leerkrachten: laad foto's op en laat je leerlingen uitleggen wat er op de foto's staat, om zo een interactieve spreekbeurt voor de klas te maken. De beste manier om iets te onthouden is immers door het zelf aan iemand anders uit te leggen. 

Maar er zijn nog veel meer leuke toepassingen voor te bedenken. Kies bijvoorbeeld na een kamp van de jeugdbeweging enkele leuke foto's uit en laat de leden zelf uitleggen wat ze erop aan het doen zijn. Weg met de saaie dia-avonden. Deze presentatie kun je bovendien achteraf online delen zodat leden en ouders ze kunnen herbekijken.

Hoe gaat dat dan in zijn werk? 

Je maakt een account aan op de website en laadt een aantal foto's op door in de hoek rechts vanboven op 'Create' te klikken. Kies je foto's en klik dan op 'Save'. Je foto's staan nu klaar om er geluid bij te zetten.

Diavoorstelling maken met narrable

Aan elk van die foto's kan je dan geluid koppelen. Dat geluid kan van een bestand op je computer komen, je kan het op die moment zelf opnemen of zelfs inbellen met je telefoon. Om geluid toe te voegen, klik je op het witte luidsprekertje in de hoek rechts bovenaan elke foto.

Waar voeg je geluid toe op narrable

Met het icoontje naast die luidspreker kan je de grootte van die foto aanpassen.

Grootte aanpassen narrable foto

Je kan de diavoorstelling dan delen via facebook, e-mail, twitter, pinterest of door een link door te sturen.

Narrable delen

Bij de gratis versie kan je 5 narrables maken, maar de versie voor leerkrachten is ook gratis en daarbij heb je geen limiet. Voor €5 per maand kan je ook ongelimiteerd diavoorstellingen toevoegen.