OJOO - Je eigen gamified experience

OJOO - Je eigen gamified experience

Ooit al eens een rondleiding willen maken door je eigen gemeente? Of wil je je organisatie extra in de verf zetten door een spel te maken?

Met OJOO kan je dat nu allemaal zelf! OJOO is een Gentse start-up die je zelf interactieve fietstochten, treasure hunts en stadsrondleidingen laat maken en ervaren.

Het OJOO-platform bestaat uit twee verschillende elementen:

  • De Design Studio: hiermee creëer je - via de PC - je eigen gepersonaliseerde ervaring.
  • De OJOO app: hiermee kan je - op je smartphone of tablet - zowel je eigen creaties als creaties van anderen spelen.

Design Studio (PC):

Om te beginnen, maak je een eigen account, via je Facebook-account of je e-mailadres en wachtwoord. Eens dat gebeurd is, kan je eventueel je profielpagina wat persoonlijker maken en een organisatie toevoegen.

Bij de volgende stap maak je meteen een eigen 'gamified' ervaring. Dit verloopt in verschillende fases:

  • Informatie over je creatie opgeven: kies een beschrijving van de ervaring of een foto die mensen aantrekt.
  • Voeg verschillende locaties en media (zoals foto's of filmpjes) toe: dit maakt de ervaring dynamischer en interactiever, net zoals het toevoegen van opdrachten per locatie.
  • Bepaal beloningen: dit kunnen zowel virtuele (bv. badges) als echte (bv. kortingen op producten) beloningen zijn.
  • Design van de ervaring: voorzie de ervaring met voorafbepaalde thema's of pas zelf je design aan door onder andere geluiden, lettertypes en speelmappen naar eigen smaak te customizen.
  • Publiceer je ervaring in de 'OJOO-winkel': bepaal of je in-app purchases gebruikt, je er een wachtwoord voor maakt (zodat slechts bepaalde mensen het kunnen spelen), of dat je het volledig gratis en voor iedereen openstelt.

Heb je het moeilijk om je eigen ervaring te maken? OJOO stelt verschillende video tutorialsevenementen en workshops ter beschikking om zowel on- als offline assistentie te verlenen.

OJOO App (Smartphone & Tablet):

Met je mobiele toestel in de hand kan je via de OJOO app verschillende rondleidingen, games, puzzels, quizzen, etc. spelen.

Als je de app opent en verbinding maakt met het internet, kan je ervaringen zoeken die door OJOO zelf uitgelicht werden of die door anderen gemaakt werden (=community).

Daarnaast kan je ook zoeken op type ervaring (spel, rondleiding, map,...), taal (Nederlands, Engels, Frans, Duits,...) en categorie (kinderen, toerist, educatie, cultuur,...). 

              

Vind je een leuke ervaring, dan kan je die downloaden en spelen!

Voorbeelden:

Hieronder vind je enkele leuke voorbeelden ter inspiratie van je eigen OJOO-creatie. Bij elke jeugdwerkorganisatie moeten ze deze zeker gezien hebben!

#ikbeneenmediaraaf: met dit spel krijg je als vrijwilliger van Mediaraven een rondleiding rondom het hoofdkwartier in Gent, met een aantal interessante (en onbekende?) plaatsen.

              

'Help Graafje Egmont om Zottegem te veroveren!': met dit spel kan je de gebouwen en straten van de stad Zottegem ontdekken en veroveren. Op verschillende locaties kan je opdrachten uitvoeren en deze locatie veroveren.

De jeugddienst van Zottegem lanceerde dit spel om jongeren de stad en zijn cultuur beter te leren kennen. Ook voor lokale toeristen is dit een absolute aanrader!

              

'Mysterious Ghent': in deze stadswandeling ontdek je zowel bekende als minder bekende plaatsen in Gent. Tijdens de rondleiding zal je raadsels, vragen en puzzels mogen oplossen gerelateerd aan de plaatsen die je bezoekt.

Zo bezoek je Gent op een helemaal andere manier!