Online filmpjes downloaden

Online filmpjes downloaden

Het kan erg handig zijn om een filmpje van het internet te downloaden. Om te tonen op een vergadering, zonder dat er internet in de buurt is. Of omdat je de beelden wilt gebruiken voor een montage. Er zijn verschillende truken om dit te doen. We zetten ze even op een rijtje:

filmpje downloaden van youtube

Een filmpje op YouTube downloaden

Bezoek Youtube op www.youtube.com en zoek een filmpje dat je wil downloaden. Kopieer de URL van het filmpje en ga naar en.savefrom.net. Plak het daar in dat balkje en klik op 'Download'.

youtube filmpje downloaden

Andere websites die volgens hetzelfde stramien werken, zijn:

Gedownloade filmpjes omzetten naar een ander bestandsformaat

Veel filmpjes kun je downloaden in het flv-formaat. Soms kun je ook in het MP4-formaat downloaden. Dat is van een veel betere kwaliteit.

Op YouTube voegen ze bij een hoge kwaliteitsfilm een cijfer toe : HQ18 is prima, HQ22 is nog beter. Let wel: hoe beter de filmkwaliteit, hoe groter het bestand. Zo is een bestand in HQ22-kwaliteit wel vijf keer groter dan in HQ18-kwaliteit.

Om de gedownloade flv-filmpjes te kunnen afspelen, heb je een flashplayer nodig. MP4 files kun je afspelen met o.a. iTunes. Een handig gratis programaatje om gedownloade filmpjes om te zetten van flv naar wmv (voor Windows Mediaplayer), mpeg, mov of avi is Prism.