Pagina's taggen op Facebook

Pagina's taggen op Facebook

Vanaf 4 maart 2014 verschijnen berichten waarin je een pagina tagt ook bij de fans van die pagina. Ook als ze geen fan zijn van jouw pagina.

Als Mediaraven in een facebookpost Alles Over Jeugd tagt, zal die post verschijnen bij fans van Mediaraven én de fans van Alles Over Jeugd. Hierdoor kan je dus veel meer mensen bereiken.

Wie kan je taggen?

Als pagina kan je momenteel enkel andere pagina's taggen in een post. Personen en evenementen kan je niet (meer) taggen. Op foto's kan je uiteraard wel je eigen vrienden taggen.

Taggen, hoe moet dat weer?

Als je een pagina wilt vermelden in je post, begin je met @. Daarna typ je de naam van de pagina en kijk je of ze als optie wordt aangereikt.

Vooruit

Als de pagina die je wilt taggen tussen de opties staat, klik je erop. Je bericht ziet er dan zo uit :

Vooruit 2

Een pagina staat niet altijd tussen de suggesties.

AOJ

Als je de volledige naam typt, verschijnt de pagina vaak wel bij de suggesties.

AOJ3

We hebben hier eigenlijk de volledige naam van de pagina ingevuld. De officiële naam van een pagina vind je in de url na de slash. De naam in de url verschilt soms van de naam op de pagina. Dit truukje werkt wel niet altijd.  

Wanneer je het bericht post, zien je tags er zo uit:

post

Het bericht zal in dit geval verschijnen in de tijdlijn van de fans van Mediaraven, Vooruit, Kunstbende Gent en Alles Over Jeugd. Samen goed voor bijna 25000 facebookers.