Zo ban je irritante content uit Facebook

Zo ban je irritante content uit Facebook

Ziet jouw startpagina er elke dag hetzelfde uit? Te veel reclame en geen relevante statusupdates? Dat is normaal. Facebook bepaalt wat jij ziet aan de hand van algoritmes.

Wij gaan daar verandering in te brengen! Volg je mee?

Krijg de startpagina van jouw dromen

Hoe Facebook je startpagina manipuleert, was lang een mysterie. Maar, er zijn manieren voor handen om dat een beetje naar je hand te zetten.

In de rechter bovenhoek van je facebookpagina vind je het hoofdmenu waar al je opties zich bevinden. Om Facebook te personaliseren moet je vrijwel altijd naar instellingen gaan. Voor onze eerste tip echter, ga je naar 'Voorkeuren nieuwsoverzicht'.

Hier bepaal jij welke pagina's je eerst wil zien en welke personen wat minder. Daarnaast ontdek je er nieuwe pagina's die jou misschien wel interesseren.

Doorloop zeker alle opties! Enkel dan wordt de inhoud van je startpagina volledig jouw ding.

Neem de controle terug over je notificaties

Het aantal pagina's dat je doorheen de jaren leuk vond, lopen hoog op. Net als het aantal keer dat iemand je beheerder maakte. Op zich is dat geen probleem, tenzij deze informatiestroom jou niet meer interesseert.

Kortom, krijg je constant meldingen, verzoeken of berichten die niet langer relevant voor je zijn? Volg dan deze stapjes.

In het hoofdmenu kan je klikken op het tabblad 'Meldingen'. Daar kan je nauwkeurig kiezen waar je nog meldingen van krijgt en welke pagina's, groepen of vrienden vanaf nu gaan zwijgen.

Geef me wat privacy, alstublieft

Vroeger waren we ons niet altijd even bewust van 'instellingen'. Als gevolg kunnen oude, gênante posts nog altijd publiek zijn. Dit maak je makkelijk ongedaan door op privacy te klikken en ‘publiek beperken voor berichten' aan te passen. You're welcome!

Last but not least: Heb jij ook zo van die grapjassen van vrienden die je taggen in foute foto's? Dat kan ongemakkelijke zijn als je baas of buurman meekijken. Bescherm jezelf met deze simpele stappen:

Klik in het hoofdmenu op 'Tijdlijn en taggen'. Daar pas je privacyinstellingen aan voor meerdere berichten tegelijkertijd. 

 

Meer weten over privacy op Facebook? Lees deze 10 tips!

Meer halen uit je facebookpagina!

Wil je je facebookpagina uitbouwen tot een krachtig platform om in interactie te gaan met je doelgroep? De nieuwste trends en hacks leren kennen? Tijdens de vorming 'Meer halen uit je facebookpagina' leer je de kneepjes van het vak!

Schrijf je in!