Zo communiceer je met jongeren tijdens de blokperiode

Zo communiceer je met jongeren tijdens de blokperiode

Heel wat studenten zijn nu de laatste examens aan het afleggen. Een uitgelezen kans om je blokkende volgers een hart onder de riem te steken. Een grappige post krijgt al snel veel likes. Want tussen al dat studeren door moet een student ook als een kunnen lachen, toch?

Wij lijsten de leukste voorbeeldjes op, zo kan je inspiratie opdoen voor je eigen organisatie.

1. Een vlot en een emmer koffie

MNM maakte meerdere posts om hun volgers te steunen tijdens de zwaarste weken van het jaar. Dit zijn slechts 2 voorbeeldjes.

Droge humor, we love it. We kennen het allemaal: ouders die tijdens de blokperiode om de haverklap komen vragen of het nog vlot. Als deze afbeelding daar niet het perfecte antwoord op biedt, dan weten wij het ook niet meer.

Waar zijn die koffiedrinkers hier? Studenten die van koffiehouden, kunnen zich hier waarschijnlijk wel in vinden. 3 emmers, alstublieft!

2. Lord of the Rings-fans, unite!

Het posten van content over populaire films en series valt vaak in de smaak bij de blokkende student. Natuurlijk heb je wel de kans dat mensen die de film of serie niet (goed) kennen, de referentie niet snappen.

Posts met een grote schattigheidsfactor werken natuurlijk ook altijd.

3. Blokken met de Bomma van Familie

Sorry trouwe Thuis-kijkers, maar dit voorbeeld hoort echt wel thuis in het rijtje. De bomma geeft goede, maar hilarische, bloktips. Tip: kijk zeker tot het einde.

4. Mediteren met de burgemeester en Van Leemhuyzen

Samson en Gert is voor veel studenten pure nostalgie! De facebookpagina van Samson & Gert pakt uit met verschillende video's met bloktips, gegeven door niemand minder dan de burgemeester en Van Veel Luizen. Of was het Van Leemhuyzen?

Mediteren, snoepjes na een hoofdstuk, voor bloktips moet je dit semester bij Studio 100 zijn.

5. Helaba, moet gij niet studeren?

Vrijdag is voor een paar dagen niet langer #TGIF. Niet opgeven, de examens zijn bijna gedaan, en dan kan je terug gaan vertoeven bij je jeugdbeweging, jeugdhuis, etc.

Heb jij nog toffe voorbeelden zien passeren op sociale media? Laat het weten via help@mediaraven.be!

6. Jeugddienst Don Bosco geeft bloktips

Ook Jeugdienst Don Bosco helpt studenten in deze tijden van nood. Origami, een knuffelgevacht of originele receptjes? De sociale mediakanalen van Jeugddienst Don Bosco zijn de place to be.

6-daags traject Communiceren met jongeren

Is het ook voor jouw organisatie tijd om op sociale media te scoren bij jongeren? Word een krak in jongerencommunicatie! 

Volgs ons 6-daags traject Communiceren met jongeren!